Trátase dun arbusto bastante coñecido e abondoso que cheira moito, e sempre está verde. Pode chegar ata 2 metros. Leva, como se ve, moitas follas estreitas verde oscuras, algo duras e reviradas polas beiras. As follas miden de 2 a 3 cms. O romeu utilízase moito en Galicia para os croques e o reuma. Incluso se utiliza na cociña. É unha das sete plantas básicas para facer a mestura para elimina-los malos espíritus a noite de San Xoan.
A fotografía está sacada polo autor da www no Paseo das Ninfas, a carón do río MIño, en Ourense.
Trátase dun arbusto bastante coñecido e abondoso que cheira moito. Sempre verde.
Para mín cheira ben, para outra xente é un pouco cargante o seu cheiro. Pode chegar ata 2 metros.
Leva como se ve moitas follas estreitas, verde oscuras, algo duras e reviradas polas beiras. De 2 a 3 cms.
O romeu utilízase moito en Galicia para os croques e o reuma. Incluso se utiliza na cociña.
En galego chámase romeu. En castelán romero.
Pode chegar ata 2 metros.
Leva como se ve moitas follas estreitas, verde oscuras, algo duras e reviradas polas beiras. De 2 a 3 cms.
O romeu utilízase moito en Galicia para os croques e o reuma. Incluso se utiliza na cociña.
En galego chámase romeu. En castelán romero.
É unha das sete plantas básicas para facer a mestura para elimina-los malos espíritus a noite de San Xoan.
As flores van en ramiños antre as follas.
Son bilabiadas, con dous estames e corola lila.
O cálice leva tamén dous labios, o de enriba soio, e o de abaixo dividido en dúas puntas.
Frolece de primeiros da primavera deica os primeiros do outono.
Fotografía de J.R. Manhart.
Cocidas con viño emprégase contra o reuma e os croques.
Tamén se utiliza nos estados de agotamento, unha cucharilliña de herba nun 1/4 de litro de auga fría, logo quentada ata que ferva. 1 taza pola mañan e outra o mediodía.
Tamén se utiliza como especie tanto para carne como para os peixes.
Ten sustancias activas: aceite esencial, resinas, taninos, principios amargos, ácido de romero.
Como medicinal é unha herba moi apreciada en Galicia.
Tamén se utiliza como especie tanto para carne como para os peixes.
Ten sustancias activas: aceite esencial, resinas, taninos, principios amargos, ácido de romero.
Como medicinal é unha herba moi apreciada en Galicia.
Romeu no paseo das ninfas en Ourense, a carón do río MIño. 23/11/2005