Nome científico |
Nome
científico

Lumbricus terrestris
Taxonomía:
Reino: animalia
Clase: Anélidos
Suborden: Lumbricidae.
Xénero:
Lumbricus Especie: Lumbricus terrestris
Ir a
características 
|
Nome
galego |
Nome galego:

Miñoca. Tamén se di
mioca indistintamente.
Persoalmente quédome coa palabra
miñoca.
Ir a
características  |
Nome
castelán |
Nome castelán:

Lombríz,
maruca.
Ir a
características  |
Dimensións |
Dimensións:

Entre 9-30 cm de longa.
Ir a
características 
|
Identificación: |
Identificación:

É doado identificala xa
que é de cor marrón vermello por riba e con anelos por todo o corpo. O
extremo anterior é puntiagudo e o posterior aplanado.
Ir a
características 
|
Alimentación: |
Alimentación:

Aliméntase con terra que
vai tragando según escava profundas covas na terra.
Ir a
características 
|
Habitats: |
Habitats:

Nas hortas de calquera
tipo. En xeral onde hai terra con restos orgánicos. Por
suposto tamén nos prados.
Ir a
características 
|
Vese
nos meses: |
Vese
nos meses de:

Todo o ano. No inverno
profundiza máis na terra para protexerse.
Ir a
características 
|
Interés: |
Interés:

Moitísimo sobre todo dende
o punto de vista agrícola.
Ir a
características  |
Protección: |
Protección:

Non están protexidas.
Ir a
características  |
Curiosidades: |
Curiosidades:
Sin dúbida un cebo para o
peixe extraordinario. Tamén para a troita. E tamén por
suposto para o salmón.
A miñoca é o cebo máis efectivo para a troita, sin lugar a dúbidas.
O que pasa é que ese tipo de pesca resulta aburrido para moitos, que
prefiren a culleriña ou a mosca.
Ir a
características 
|
Pescando con miñoca: |
PESCANDO CON MIÑOCA.
A miñoca ou lombriz é un cebo especial para
pescar as troitas e por suposto tamén o salmón a cebo.
No caso da troita basta unha cana larga entre
4,5 m. e 6 e anzós do número 4. A mioca métese no anzo totalmente de
forma que tape este. Resulta moi efectiva.
No caso do salmón é xunto a quisquilla o cebo
natural empregado. O salmón por suposto tamén se pesca a pluma,
cucharilla ou devón o mismo que a troita, pero con diferentes
métodos.
Ir a
características 
|